Over mij

Voetbal

Mijn passie is zonder enige twijfel voetbal!

Op het veld staan met de bal aan mijn voeten en gaan. Inzet tonen en het spelletje beleven. Niet te veel nadenken maar vanuit intuïtie handelen.

Ik vertrouw op mijn kunnen en daardoor voel ik me in mijn element op het veld. Het is een heerlijk gevoel! Het geeft me energie en ik word er blij van!

Jeugd

In mijn tijd was voetbal vooral nog een jongenssport en daar voelde ik me op mijn plek.
De eerlijkheid en de directheid heb ik altijd kunnen waarderen. Ik wist waar ik aan toe was en dit haalde het beste in me naar boven.

Elke zaterdag werd er gelachen en hoorde ik de tegenstander vooraf zeggen; ze hebben een meisje!

In eerste instantie hielden ze vaak in, maar uiteindelijk wilde ze niet door een meisje voorbij gespeeld worden en gingen ze het duel aan. Daar hield ik van. Ik wilde graag gelijkwaardig behandeld worden.

Camping voetbal in Hoenderloo. 1990. 6 jaar.

Scout

Tijdens de jaarlijkse voetbaldagen werd ik op mijn 13e gescout. Ik kreeg een uitnodiging om selectiewedstrijden te spelen voor het K.N.V.B. districtsteam.

knvb voetbaldagen

K.n.v.b. voetbaldagen 1998

Selectie

Na twee selectiedagen kreeg ik het bericht dat ik erbij zat! District Zuid-1 oost – meisjes onder 14. Seizoen 1997-1998.

Geweldig vond ik dat! Wat was ik trots als er een brief van de K.N.V.B. op de deurmat viel!

brieven KNVB

post van de K.N.V.B.

Oktober 1997

Aan het begin van het seizoen liep mijn vader bij een bedrijfsongeval Niet Aangeboren Hersenletsel op. Er was verdriet, angst en onzekerheid.

Door opname in het ziekenhuis en later in het revalidatiecentrum konden mijn altijd zo betrokken ouders er vaak niet bij zijn.

Puber

Ik was een puber van 13 en er was nauwelijks hulp of begeleiding om dit trauma te verwerken. De grond zakte onder mijn voeten weg. Het maakte me onzeker. Ik had geen concentratie en ik gedroeg me als een kip zonder kop. Ik haalde slechte punten en bleef dat jaar zitten op school.

Angst

Door een combinatie van mijn thuissituatie, leeftijd en karakter sloop er een bepaalde angst in me als ik aanwezig was bij het districtsteam. Ik legde mezelf druk op dat ik moest presteren. Ik speelde niet vrij maar bleef krampachtig op mijn positie staan. Feedback voelde als een aanval en ik vond het moeilijk om met de assertieve speelsters en ouders om te gaan.

Dr. Fadrhonc toernooi

Een van de mooiste herinneringen aan die tijd is voor mij het ‘Dr. Fadrhonc toernooi.’ Jaren heeft deze foto boven mijn bed gehangen!

dr. fadrhonc toernooi

Naast de meiden waren de jongens van ‘mijn generatie’ ook aanwezig en jaren later besefte ik pas wie dat waren: Arjen Robben, Robin van Persie, Stijn Schaars, Klaas Jan Huntelaar en nog vele andere die net als ik de top NIET gehaald hebben.

spelerslijst jongens

1998

In 1998 moest ik wederom selectiewedstrijden spelen. In mijn ogen speelde ik goed. Ik scoorde en wist zeker dat ik door was. Totdat er een brief op de mat viel dat ik was afgevallen.

Ik geloofde het niet en belde de K.N.V.B. met de vraag of ze me de verkeerde brief hadden toegestuurd. Dat was niet het geval! Ze zouden me blijven volgen…

Kruisband

In 1999 scheurde ik mijn kruisband af en tegelijkertijd had ik de ziekte van Pfeifer. Een jaar heb ik gerevalideerd.

Daarna heb ik in de 5e klasse gevoetbald waar vooral de gezelligheid hoog in het vaandel stond.

Toen ze kwamen vragen of ik in de hoofdklasse wilde komen voetballen heb ik dat gedaan omdat ik nog wel een keer met meiden op hetzelfde niveau wilde voetballen. Dat was leuk maar kostte ook veel tijd en energie naast een baan.

Het was de tijd dat het professioneel voetbal in Nederland op kwam. Jonge meiden gingen daarheen maar ik hoorde al bij de oude garde. Het zat er voor mij niet meer in.

30 plus team

Nu voetbal ik met veel plezier bij de veterinnen. We spelen ongeveer 10 wedstrijden in het jaar. 7×7. En ook daar is de 3e helft erg gezellig!

Veterinnen Milheezer Boys sara meulenbroeks vd horst scoort hier een mooi doelpunt

Veterinnen Milheezer Boys sara meulenbroeks vd horst scoort hier een mooi doelpunt

Geplaatst door Milheezer Boys op Vrijdag 10 mei 2019

Talent

Talent alleen is geen garantie om succesvol te worden.

Naast je talent en je fysiek zul je ook mentaal fit moeten zijn om het uiterste uit je sport carrière te halen.

Ik heb door mijn eigen ervaring maar ook door de mentaliteit een zwak voor topsporters.

Iedere topsporter krijgt te maken met tegenslagen. Hoe ga je daar op jonge leeftijd veerkrachtig mee om?

Als ‘mindset coach’ is het mijn uitdaging om topsporters mentaal sterk te maken en tot zo optimaal mogelijke prestaties te laten komen.

Ik heb de passie, enthousiasme en de ambitie om talent te laten groeien!

 

Sara Meulenbroeks

Over Sara

Passie, enthousiasme en de ambitie om talent te laten groeien: dat zijn de bouwstenen van ‘de mindsetcoach.’ Het fundament bestaat uit jarenlange ervaring met en bewezen expertise in coaching.

Lees meer
Waar kunnen wij jou mee helpen? Contactformulier
phone_icon
06 40 86 59 12 Wij zijn bereikbaar tussen
8.00 en 22.00 uur!
Vind meer nieuws & informatie over ons!